Malou Folmer

532841360480850656700547669180nMalou Folmer is bij ‘Ticket to Boadway’ een spiksplinternieuwe aanwinst van Unidos. Zij beantwoordt deze keer de vragen voor In the spotlight en stelt zichzelf voor.

Wie ben je en wat doe je nou zo heel de dag in het dagelijks leven?
Hoi, Ik ben Malou en ik woon in Santpoort Noord. Ik werk nu 6 jaar in Heemstede op een woongroep voor verstandelijk gehandicapten. Het is pittig en een uitdaging, maar ik vind het nog steeds fantastisch om te doen. Ik heb dan ook een groep collega’s die het werk nog leuker maken. In mijn vrije tijd ben ik echt een huismus. Ik vind het heerlijk om gewoon thuis te zijn en een beetje te rommelen. Als ik niet thuis ben, zit ik over het algemeen in Haarlem om wat te drinken met vrienden of om te stappen.

Wat wilde je vroeger heel graag worden en is daar wat van terecht gekomen?
Ik had vroeger niet echt een droom over wat ik wilde worden. Mijn moeder is lerares op een basisschool en ik denk dat dit wel iets was wat ik interessant vond. Voornamelijk het nakijken van andermans werk vond ik leuk. Uiteindelijk wist ik tegen de tijd dat ik een studie moest gaan kiezen nog amper wat ik wilde. Ik ben een beetje in mijn huidige baan gerold. Nu begeleid ik ook een leerling, waarvan ik werkstukken nakijk en beoordeel. In dat opzicht is er dus toch een stukje blijven hangen van vroeger.

Wat is het mooiste musicalnummer en waarom juist dit nummer?
Mijn lievelingsmusicalnummer is ‘All I Ask of You’ uit The Phantom of the Opera. Toen ik heel jong was had mijn moeder dit nummer op een cd en ik was er helemaal verliefd op. Ik vond het zo prachtig! Dat gevoel is me heel erg bijgebleven en ik vind het nog steeds heel mooi. Het raakt me echt. Mijn tweede favoriete musicalnummer is ‘Heaven on their minds’ uit Jesus Christ Superstar. Een fantastisch nummer met een explosie van emoties.

Als je een beroep mocht kiezen voor één dag, wat zou dat zijn?
Ik zou wel voor één dag interieurstyliste willen zijn. Toen ik mijn eerste eigen huis inrichtte, kwam ik er achter dat ik dit echt superleuk vind. Sindsdien vind ik het ook altijd leuk om anderen hierbij te helpen.

Welk stuk zou je ooit met Unidos willen spelen en welke rol zou je dan willen hebben?
Ik zou met Unidos Jesus Christ Superstar willen spelen. Zelf zou ik dan wel de rol van Mary Magdalene willen hebben, maar alleen al meewerken aan deze productie lijkt me gaaf.

Wat is je geheime guilty pleasure of andere opmerkelijke eigenschap die bijna niemand van je kent?
Ik kan vrij lui zijn, de hele dag op de bank hangen en series kijken. Soms vind ik het zelf gewoon erg. Maar ik vind het heerlijk om even helemaal in mijn eigen wereld te zijn soms.

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden?
Als volgende zou ik graag Rick in de spotlight zetten. Ik zit nu voor het eerste jaar bij Unidos en ik ken eigenlijk nog niemand erg goed. Rick is me opgevallen door zijn danskwaliteiten en ik ben erg benieuwd naar zijn verhaal.