Anniek Bakker

Anniek Bakker

De repetities voor de nieuwe musical Thoroughly Modern Millie zijn in volle gang. Hoogtijd weer tijd voor een nieuwe In the spotlight! En deze keer mogen wij het woord geven aan een van onze nieuwe leden: Anniek Bakker.

Wie is Anniek?
Mijn naam is Anniek en ik ben 21 jaar oud. Vanaf mijn geboorte woon ik samen met mijn ouders en zus in Castricum. Maar eigenlijk ben ik vanaf mijn twaalfde te vinden in IJmuiden. Want toen werd ik lid van De Jonge Stem om als verlegen meisje wat meer uit mijn schulp te leren kruipen.

Daarnaast ben ik in juli 2019 afgestudeerd aan de Reinwardt Academie, cultureel erfgoed, in Amsterdam. Waar ik mij gespecialiseerd heb in de conservatieve werkzaamheden rondom objecten zodat deze nauwelijks degraderen en behouden blijven voor de toekomst. Momenteel ben ik werkzaam als conservator bij het BroekerVeiling museum in Broek op Langedijk.

Na tien jaar bij De Jonge Stem te hebben gezeten was het tijd om mij weer verder te oriënteren. Met als gevolg dat ik met veel plezier ben begonnen aan mijn eerste jaar bij Unidos. Waar ik nog veel kan leren.

Wat wilde je als kind later worden?
Als kind wilde ik ontzettend graag iets gaan doen met musical. Om hier hard aan te werken heb ik mijn selectie hockeyteam vaarwel gezegd en ben naast zanglessen mij meer gaan oriënteren op solfège en ballet. Omdat de kans klein was om aangenomen te worden, heb ik de keus gemaakt om één keer te proberen om auditie te doen. Dit is helaas niet gelukt, dus verder met plan B: een studie over cultureel erfgoed waar ik heel blij mee ben.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Ik zou een dag willen ruilen met Cathelijne Broers, zij is de directeur van de Hermitage in Amsterdam. Een krachtige vrouw met veel ondernemingslust in een belangrijke rol. Ik zou graag willen meemaken wat het allemaal inhoudt om een instituut van dat formaat te leiden.

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
Ik ben een verwoed hamsteraar van oude spullen a.k.a erfgoed in mijn ogen dan. Op mijn kamer staat elk plankje vol met kleine schilderijtjes, ornamenten, etc. Als ik iets zie waar ik een bepaalde waarde aan koppel, is de kans groot dat ik het meeneem.

Wat staat er boven aan je bucketlist?
Ik heb eigenlijk geen idee. Er zijn nog zoveel dingen die ik wil doen en zien. Als ik zou moeten kiezen zou ik het liefst een roadtrip door Europa willen maken om zoveel mogelijk te zien.

Wat is je favoriete musical?
Dat is een lastige vraag, zeker omdat dit steeds verandert. Maar ik denk dat de leukste musical waarmee ik kennis heb gemaakt de laatste tijd Shrek de Musical is. Ik vond de muziek geweldig en het verhaal is enorm humoristisch.

Welke rol zou je ooit nog een keer willen spelen?
Zonder twijfel zou ik Elphaba ooit een keer willen spelen. Omdat deze rol zoveel nuances kent in spel en zang, naast dat het qua zang een enorme uitdaging zou zijn. Het intrigeert mij dat in het karakter een prachtige verdiepende laag verscholen zit.

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom?
Een ander nieuw lid is Denise Bakker, naast een goede vriendin, ook een ontzettend gezellige vrolijke meid. Het zou leuk zijn als zij iets meer over zichzelf zou vertellen.