Annika van Tongeren

Deze keer in de In the spotlight-rubriek is het woord aan de ster van onze show: Annika van Tongeren.

Wie is Annika?
Annika is een vrolijke en gezellige meid die af en toe onzeker is. In veel dingen weet ik precies wat ik wil en hoe ik het wil. Ik vind het heerlijk om samen met vrienden een drankje te drinken en over onbenullige dingen te kletsen. Ik ben een echt gezelschapsdier. Ik hou van een lolletje en kan best goed tegen mijn verlies. Als ik iets wil bereiken, dan ben ik echt een doorzetter en doe ik alles om het voor elkaar te krijgen.

Wat wilde je als kind later worden?
Ik heb altijd al leerkracht willen worden. In een vriendenboekje van een nichtje heb ik dat bewijs gevonden. Toen ik 7 was, schreef ik daarin dat ik juf wilde worden als ik later groot was. De redenen daarvoor liepen nogal uiteen. Eerst was het omdat je dan altijd traktaties kreeg van alle leerlingen op school. Daarna vond ik het fijn dat je de hele dag met krijt op het bord mocht te schrijven. Pas later kwam ik er achter dat ik het gewoon fijn vind om kinderen iets te leren. Er is niets mooiers dan een kind honderd keer hetzelfde uitleggen en bij de honderdste keer een lichtje te zien gaan branden.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Dit is een hele lastige vraag. Ik weet niet zo goed met wie ik een dag zou willen ruilen. Ik heb hier best lang over na moeten denken en ik denk dat ik uiteindelijk voor Glennis Grace ga. Het lijkt mij fantastisch om haar lijf een dag te hebben. Ze is lang en slank. Verder heeft ze een prachtige stem en kan ze alles zingen.

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
Oei….Wil ik dat wel aan iedereen vertellen dan???
Wat ik wel durf toe te geven is dat ik bowlen heel leuk vind om te doen. Heel veel mensen vinden dat echt te oubollig, maar ik vind het top! Het liefst bowl ik dan met drie of vier mensen per baan. Dan kun je tenminste lekker veel gooien.

Wat staat er boven aan je bucket list?
Iets wat ik nog heel graag zou willen doen is iets wat ik waarschijnlijk niet zou durven. Jezelf naar beneden gooien aan een elastiek of met een gevulde rugzak klinkt heel spannend, maar ik denk dat ik mijzelf niet in een afgrond kan gooien. Een mooie vervanging en net zo gaaf is voor mij een ballonvaart. Ik ben gek op grote hoogtes en tijdens een ballonvaart ga je hoog de lucht in.

Wat is je favoriete musical?
Ik heb inmiddels al heel veel musicals gezien. Elke musical heeft zijn eigen sterke kracht. Dit kan de muziek zijn, het decor of juist het verhaal. Ik kan echt genieten van een humoristische musical. Een paar jaar geleden heb ik met twee vriendinnen Avenue Q gezien in Londen. Dat is een grappig stuk wat met een kleine cast en handpoppen gespeeld wordt. Ik heb tijdens dit stuk heel hard gelachen.

Welke rol zou je ooit nog een keer willen spelen?
Ik speel dit jaar Pattie in Patticoat. Dit is voor mij een hele eer, omdat ik nooit gedacht had deze mogelijkheid te krijgen. Als ik dan nog een keer een mooie rol zou mogen spelen in een stuk, dan is het Eponine uit Les Mis. Heerlijk afgezaagd, maar dat is gewoon een prachtige rol!

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom?
De volgende persoon die deze lijst in mag vullen is Marloes Verwoort. Net als ik, zit Marloes al vanaf het begin bij Unidos. De reden voor mijn keuze: Ze is altijd aanwezig en zet zich echt in voor de groep.