Arno Hillege

Foto ArnoOver drie weken staat Unidos in de Stadsschouwburg Velsen met ‘The Hired Man’. Vandaag krijgt Arno Hillege een grote spot. Ook hij is vanaf het eerste moment betrokken bij de ontwikkeling van Unidos.

Wie is Arno?
Ik ben Arno Hillege, 36 jaar (bijna 37) en ik woon samen met mijn vrouw (Sonja), kind (Thijs) en twee bonusdochters (Sofie en Marit) in IJmuiden. Al ruim 11 jaar sta ik voor de klas. Ik heb op verschillende basisscholen gewerkt en op het Ichthus Lyceum 4 jaar als docent muziek. Dit jaar werk ik op basisschool De Zefier in IJmuiden en op De Beekvliet in Velserbroek.

Net als Baris ben ik vanaf het begin betrokken bij Unidos. Ik ben dan ook erg trots op alles wat deze groep tot nu toe op de planken heeft gebracht en alles wat komen gaat.

In Uitgeest ben ik als muzikaal leider werkzaam bij musicalgroep Time Square. Op 20 en 21 april brengen wij De Jantjes in het Kennemer Theater.

Wat wilde je als kind later worden?
Banketbakker! Wat nu banketbakkerij Schmidt is in Driehuis, was vroeger banketbakkerij Hillege. Die was van mijn opa en mijn vader is in de bakkerij opgegroeid. Het leek mij prachtig om de hele dag met mijn handen bezig te zijn en lekkere dingen te maken. Totdat ik te horen kreeg hoe vroeg je dan je bed uit moet komen. Niet te doen. Al vrij snel daarna wist ik dat ik voor de klas wilde staan. De liefde voor muziek is ontstaan door mijn moeder die werkzaam is als kerkmusicus. Het dirigeren is ontstaan door Mattijs Kuiper die na De Jonge Stem met een zangkwartet wilde starten en mij daar wel als muzikaal leider voor zag staan.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Met iedere kandidaat van Maestro. Gewoon één dag met dat orkest mogen werken en dan de filmmuziek van Soldaat van Oranje mogen dirigeren.

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
Op mijn telefoon staan heel weinig albums. Maar er is er eentje die ik het hele jaar door draai: Swingle Singers Story of Christmas. En daarna het nummer Barcelona draaien en mee blèren. Het nummer is nu 20 jaar oud, maar de stemmen van Freddie Mercury en Montserrat Caballé zijn subliem.

Wat staat er boven aan je bucketlist?
Het lijkt me fantastisch om als dirigent te werken bij een Studio 100 musical. Het is heerlijk om theater en muziek te maken voor kinderen. Maar iets waarschijnlijker is dat toch bungeejumpen van mijn lijstje afgaat.

Wat is je favoriete musical?
Into the Woods is voor mij de musical die qua humor en muzikaal thema bovenaan staat. Daarna komen Cats en Starlight Express, omdat dat de eerste musicals zijn die ik heb mogen zien.

Welke rol zou je ooit nog een keer willen spelen?
Mijn absolute favoriete rol heb ik al mogen spelen, namelijk de Wolf in Into The Woods.

Wel zou ik nog heel graag de musical Cats willen spelen en dan zou ik elke rol – met niet te veel dans – wel willen. Bijvoorbeeld die van Old Deuteronomy.

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom?
De dame die ik wil nomineren is al voor het begin van Unidos erbij betrokken. Ze was de eerste die ja zei. Pas daarna kwamen Toine en Olaf (het allereerste AT voor de nieuwe leden). Daarnaast mag ik samen met haar werken bij Time Square. Sanne, veel succes!