Baris Kirik

Baris KirikDeze keer in de In the spotlight-rubriek stellen we Baris Kirik aan jullie voor, die al vanaf de tekentafel betrokken is bij Unidos!

Wie is Baris?
Ik ben Baris Kirik, ben inmiddels 32 jaar en woon sinds 1,5 jaar in Amsterdam met vriendin en Poes. Daarvoor heb ik mijn leven lang in Velsen gewoond op verschillende plekken. In het dagelijks leven werk ik bij Fysiotherapie Zeeweg waar ik een aantal van jullie al heb mogen behandelen en waar anderen zeker mogen aansluiten. Naast het werk heb ik een grote passie voor theater in de breedste zin van het woord. Ik ben er dus ook regelmatig te vinden voor het bezoeken van een voorstelling.

Vanaf de tekentafel A.K.A. stamtafel bij Middeloo ben ik betrokken bij Unidos en ben nog elke dag trots dat ik deel uit mag maken van zo’n geweldige club mensen.

Wat wilde je als kind later worden?
Van jongs af aan tot zeker mijn 15e jaar heb ik gedacht bij de politie te gaan werken als ik later groot zou zijn. Totdat ik, onterecht natuurlijk in mijn eigen ogen, een boete kreeg voor door het rode licht fietsen. Toen viel mijn carrière in duigen en besloot ik iets totaal anders te gaan doen. Vanaf dat moment had ik mijn zinnen gezet op een leven in het theater, maar door bang te zijn om te falen heb ik nooit auditie gedaan voor een theaterschool. Nu slijt ik mijn dagen als fysiotherapeut..

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Er is niet iemand in het bijzonder met wie ik een dag zou willen ruilen. Ik zou in plaats van een dag wel eens een maand willen ruilen met een vrouw. Gewoon om eens te ervaren hoe dat nou is!

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
Als ik alleen thuis ben, dan wil ik zonder dat ik het echt in de gaten heb TV Oranje opzetten, de muziek veel te hard aan en dan staan hupsen en blèren op die veel te foute muziek. En volgens mij ben ik ook redelijk neurotisch, daar kunnen ze thuis en op het werk wel eens gek van worden.

Wat staat er boven aan je bucketlist?
Volgens mij heb ik geen extreme doelen die ik op een lijst heb staan. Er zijn als ik later groot ben wel nog diverse plekken in de wereld die graag zou willen bezoeken.

Wat is je favoriete musical?
Mijn favoriete grote musical is en blijft Les Miserables, dit is een voorstelling wat echt alles heeft. Van kleine nummers tot grote bombastische ensemblenummers waar ik bijna van begin te kwijlen. Uiteraard heb ik deze voorstelling meerdere keren gezien en zelf mogen spelen in de rol van Enjolras. Een andere favoriet is voor mij Blood Brothers. Deze voorstellig heb ik twee keer op West End mogen zien en het verhaal in combinatie met de emotionele ballads zorgen ervoor dat ik keer op keer geroerd raak. Nog steeds als ik de muziek hoor, krijg ik dat zelfde gevoel. Dus als je de gelegenheid hebt om deze musical ooit te gaan zien: ga!

Welke rol zou je ooit nog een keer willen spelen?
Ik speel al bijna 20 jaar musicals en heb het grote geluk dat ik echt al heel veel mooie rollen heb mogen spelen, maar over een jaar of 15 lijkt het me geweldig om de rol van Tevye te kunnen spelen in Anatevka. Ik hoop daarnaast ook nog eens de verteller in Blood Brothers te kunnen spelen.

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom?
Volgens mij weet ik als vriend al heel veel van Arno Hillege. Nou weet ik dat Arno al heel lang zit te wachten om dit ook eens met de rest van ons te delen. Dus vriend, doe je best!