Bart Bijker

bart-bijkerMet nog drie maanden te gaan, komen de voorstellingen van Hairspray steeds dichterbij. Deze keer schijnen wij in de In the spotlight rubriek een lichtje op Bart Bijker: een van onze nieuwste jongens!

Wie is Bart?
Ik ben Bart Bijker, 22 jaar oud en woon samen met mijn ouders, broertje en zusje in Velserbroek. In het dagelijks leven studeer ik en werk ik bij een incassobureau. Naast de dagelijkse beslommeringen ga ik graag een rondje hardlopen of een potje squashen. Tevens drink ik graag een biertje en zit ik dan ook regelmatig met een ploeg vrienden in de kroeg.

Wat wilde je als kind later worden?
Van soldaat tot brandweerman en alle andere ‘’stoere jongens’’ beroepen aan toe, ik heb altijd alles wel willen doen. Alhoewel ik er al snel achter kwam dat ik niet zo’n macho ben, dus ben ik voor een veilige kantoorbaan gegaan!

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Jort Kelder, de ultieme kakker. Die man heeft charisma, stijl en een gezonde dosis lak aan alles. Dit alles uiteraard wel conform etiquette.

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
Ik heb een vreselijk zwak voor Schlager en al het andere wat Duits is. Op de ene of andere manier raken de taal, de mensen, de muziek en al het andere wat Duitsers zo Duits maakt, mij.

Wat staat er boven aan je bucketlist?
Afreizen naar een land of gebied zo anders dan wat ik gewend ben. Het geïsoleerde Noord-Korea lijkt mij een bijster interessant land om te zien. Alhoewel het Oktoberfest bezoeken een goede tweede is.

Wat is je favoriete musical?
We Will Rock You van Queen en Ben Elton. Ik ben een gigantisch fan en heb deze productie dan ook in Utrecht mogen zien, ge-wel-dig. Ik vind de muziek tijdloos en het verhaal was heerlijk fantasievol en gaf de muziek, zoals beoogd, de hoofdrol die het verdiende.

Welke rol zou je ooit nog een keer willen spelen?
Alles met wat zang en veel spel vind ik best. Ik heb mij eerlijk gezegd nooit echt ingelezen in een ander stuk dan wat ik ga spelen/speel. Alhoewel ik moet toegeven dat de rol van Patrick als Edna Turnblad in de huidige productie Hairspray wel echt heel tof is.

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom?
Fleur Wever-Witteman, mijn danspartner! Ze lult je tijdens een repetitie al de oren van de kop, dus deze rubriek zou helemaal geen probleem moeten zijn…