Daniël Nijland

De ‘In the spotlight’-rubriek is terug van weggeweest. Net als Daniel Nijland, ook hij is weer terug bij Unidos. Wij zijn blij dat Daniël weer deel uitmaakt van Unidos en stellen hem dan ook graag aan jullie voor!

Wie is Daniël?
Ik ben Daniël Nijland, 32 jaar jong en woon in het pittoreske IJmuiden in een heerlijk flatje. Naast dat ik sinds oktober dit jaar mijzelf kinderlijk verliefd mag noemen op mijn vriendin, ben ik in het bezit van zeer lieve ouders, broertje & verloofde + een lief nichtje.

Ik werk fulltime als conciërge/beveiliger bij het ROC Nova College op een kleine locatie in Haarlem centrum alwaar we proberen de uitdagende niveau 1 studenten voor te bereiden op een plek op de arbeidsmarkt of een passende vervolgopleiding.

Als extra bijbaan/hobby werk ik sinds begin 2012 bij Ajax & de Johan Cruijff Arena bij de wedstrijden en evenementen als interventiesteward en sinds oktober dit jaar als teamleider van een groep interventiestewards. Ik werk voornamelijk tijdens concerten, evenementen, thuiswedstrijden en binnen-/buitenlandse uitwedstrijden.

Wat wilde je als kind later worden?
Voor het beantwoorden van deze vraag heb ik gebruik gemaakt van een van de drie toegestane hulplijnen. Ik koos ervoor om mijn ouders te vragen wat ik als kind wilde worden aangezien ik na diep graven in mijn harde schijf niets terug kon vinden.

Ik bleek nog niet, afgezien van de voor intimi bekende klachten, geestelijk af te takelen. Zowel pa als ma gaven aan dat ik als kind niet specifiek iets wilde worden, maar breed georiënteerd was. Daar ben ik tot op heden nog niet in veranderd.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Met terugwerkende kracht zou ik willen ruilen met openwaterzwemmer en eindbaas Maarten van der Weijden, 1 seconde na het binnenhalen van zijn gouden olympische medaille op 21 augustus 2008 in Peking. De gedachte dat je de allerbeste in jouw vak bent nadat je letterlijk een strijd op leven en dood hebt moeten voeren, bezorgt mij elke keer weer kippenvel.

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
De batterij van mijn telefoon mag niet onder de 50% komen. Ook al heeft mijn telefoon de gehele nacht aan de lader gehangen, op het moment dat ik op mijn werk aan kom en de mogelijkheid is aanwezig, gaat hij direct weer aan de lader. Ja, mij is bekend dat dat niet goed is op lange termijn, maar stel je voor…

Wat staat er boven aan je bucketlist?
Onder andere een rondreis door Amerika. Nog nooit geweest maar de uitersten in die samenleving wil ik van dichtbij beleven.

Wat is je favoriete musical?
Ik heb niet één favoriete musical. Les Miserables, Phantom of the Opera, Parade, Jesus Christ Superstar en Jekyll & Hyde komen in willekeurige volgorde voorbij bij mij in de auto en zouden allemaal op één kunnen staan.

Welke rol zou je ooit nog een keer willen spelen?
Van de vijf zojuist benoemde stukken zijn er twee niet beschikbaar voor amateurverenigingen en van de andere drie shows heb ik al een keer onderdeel uit mogen maken. Toch zou ik dan voor een tweede keer de op waarheid gebaseerde musical ‘Parade’ willen doen en mijzelf dan willen uitdagen met de rol van Leo Frank. Het kunnen kruipen in de rol van een Joodse Amerikaan die tot de dood veroordeeld wordt vanwege het vermoedelijk om het leven brengen van een 13-jarig meisje lijkt me buitengewoon intrigerend. Temeer omdat tot op de dag van vandaag het onduidelijk is of de beste man terecht schuldig is bevonden.

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom?
Om te voorkomen dat andere mensen zich gepasseerd zouden voelen heb ik mijn tweede hulplijn ingezet: DE UNIDOS GROEPSAPP. Stel op een willekeurig moment ergens in de 24 beschikbare uren een vraag en binnen no-time is er een enthousiasteling die reageert.

Op mijn vraag wie de afgelopen jaren nog niet ingezet was voor deze rubriek kwam de eerste reactie van Sofie. Zij stuurde een link met het overzicht van de afgelopen jaren. Toevalligerwijs stond ze er zelf niet op. Mede daarom dat ik u nader kennis wil laten maken met: Sofie van der Marel