Denise Bakker

Met nog zeven – Ja, echt nog maar zeven… – weken op de teller voor de premiere van Thoroughly Modern Milly stellen we nog een nieuwe aanwinst voor. In the spotlight? Denise Bakker.

Wie is Denise?
Ik ben Denise, 21 jaar en ik ben dit jaar nieuw bij Unidos. Ik woon al bijna mijn hele leven in IJmuiden met mijn ouders, zusje en hond. Daar speel ik inmiddels zeven jaar met heel veel plezier bij musicalvereniging De Jonge Stem. En dans ik daarnaast 1x per week bij Danceworks. Inmiddels zit ik in het laatste jaar van mijn studie. Ik houd ervan om lekker bezig te zijn en gezellige dingen te doen met vrienden.

Wat wilde je als kind later worden?
Alle clichés. Dierenverzorgster, prinses, danseres, dolfijnentrainster, K3 en juf. Dat laatste is altijd blijven hangen. Eenmaal op de HAVO wist ik het zeker: ik ga naar de PABO. Ik zit inmiddels in het laatste jaar en loop mijn (als het goed is) laatste stage bij de kleuters op de Franciscusschool. Ik heb heel veel plezier in dit vak en zou niks anders willen doen.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Met iemand die uit een hele andere cultuur komt. Gewoon om eens te kijken wat de verschillen zijn en om meer inzichten te krijgen. Ik vind andere culturen en mensen leren kennen heel interessant. Een betere manier om mensen te leren begrijpen is er niet.

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
Mijn kleding hangt op kleur en mijn planner is altijd helemaal tip top ingevuld. Ik ben best een beetje een perfectionist, maar aan de andere kant kan ik er in vijf minuten soms ook de grootste rommel ooit van maken. Lekker verwarrend wel… En oja, programma’s als Temptation Island en Love Island, daar ben ik stiekem dol op. Woeps.

Wat staat er boven aan je bucket list?
Reizen! Er is zo veel te zien. Azië heeft dan vooral mijn voorkeur. Ik heb twee jaar geleden in een weeshuis in Sri Lanka geholpen en werd verliefd op de cultuur. Voor de rest wil ik graag een lekker burgerlijk leventje, met een leuk gezinnetje, een huis, veel gezellige wijnavondjes met vrienden en een hond! Ik kijk wel wat het leven mij brengt.

Wat is je favoriete musical?
Pfoe, dat verschilt erg per moment. Realistische musicals met een ontroerend verhaal vind ik mooi. Denk bijvoorbeeld aan Rent, Soldaat van Oranje en Aïda. Aan de andere kant vind ik het vrolijke gevoel dat je na een feel good musical krijgt heerlijk. Wie kan nou stil blijven zitten bij stukken als Legally Blonde en Petticoat. Keuzestress…

Welke rol zou je ooit nog een keer willen spelen?
Ik heb niet echt een specifieke rol. Er zijn veel rollen die mij tof lijken. Vooral humoristische rollen vind ik heerlijk om te mogen spelen. Ik kan mijn ei daarin echt kwijt en daar kan ik zo erg van genieten.

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden?
De laatste vrouw die dit jaar nieuw is bij Unidos is Pip Berger, een superleuke meid. Het lijkt mij leuk dat zij zichzelf ook voorstelt. Succes Pip!