Esther Holtz

Bij een nieuw seizoen hoort ook weer een nieuwe In the spotlight! Dit keer schijnen wij maar wat graag een lichtje op Esther. Esther straalt niet alleen op het podium, maar ook als penningmeester in het bestuur!

Wie is Esther?
Mijn naam is Esther, ik ben 34 jaar en kom uit Haarlem. Vanaf mijn 18e woonde ik in een appartement in IJmuiden en dat beviel mij prima, dus heb ik in 2016 een huis 100 meter verderop gekocht (nog steeds heel blij mee Baris 😉) Ik werk als Vendor Relationship Manager bij BuyITdirect, een IT-reseller in Hoofddorp. Daar bespreek ik businessplannen met fabrikanten als HP, Microsoft, DELL en maak dan marketingplannen voor ze die passen binnen onze eigen bedrijfsstrategie.

Verder word ik heel blij van mijn vrienden en vriendinnen, series kijken, saunadagjes, dansen, cabaret, terrasjes, muziek maken en natuurlijk musicals. Met Spring Awakening ben ik bij Unidos gekomen als vreemde eend, maar voelde mij meteen welkom. Drie jaar geleden ben ik in het bestuur gekomen om de financiële zaken te regelen. Ik vind het mooi dat ik dit voor Unidos kan doen en dat we elk jaar weer zien hoeveel mensen zich inzetten voor het voortbestaan van deze niet normaal goede groep.

Wat wilde je als kind later worden?
Als kind wilde ik veearts worden, maar toen bleek dat ik daar scheikunde voor nodig had, wilde ik dat ineens niet meer. Het nieuwe plan was om een paard te kopen en de wereld te gaan veroveren als “de zingende amazone”. Logisch dat ik met dit soort topideeën uiteindelijk in de marketing terecht ben gekomen…

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Ik zou wel willen ruilen met Trijntje Oosterhuis. Naast dat ik haar een briljante zangeres vind, zou ik heel graag willen ervaren hoe het is om haar carrière te hebben. Ze mag met zoveel grote namen samenwerken en zingen met het Metropole Orkest, hoe gaaf is dat?

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
Regelmatig denk ik dat het een goed idee is om met mensen thuis (na een hoop Amsteltjes) liedjes te gaan zingen en die dan ook op te nemen. Al levert dat alleen maar verwijderde items op, ik blijf dit blijkbaar volhouden.

Wat staat er boven aan je bucketlist?
Een aantal zijn er al afgestreept: Ik ben op safari geweest in Zuid-Afrika en ben met een backpack naar Australië en Thailand gegaan.

Nu zou ik heel graag naar Lapland willen om met husky’s op pad te gaan en ik wil heel graag naar New York, maar dan wel met iemand die net als ik veel te veel geld wil betalen om Broadwayshows te zien.

Wat is je favoriete musical?
Mijn all time favourite is The Phantom Of The Opera: Ik was 8 jaar en ging voor het eerst naar een musical, in Scheveningen op rij 1 achter het grote hoofd van de dirigent.
Vanaf toen was ik fan en ik heb de videoband (#oud) grijs gedraaid. Twee jaar geleden heb ik The Phantom nog een keer mogen zien in Londen en werd wederom omver geblazen.

Welke rol zou je ooit nog een keer willen spelen?
De rol van Norma Desmond uit Sunset Boulevard lijkt mij te gek om te spelen. Simone Kleinsma deed dit in Carré en daar was ik echt wel van onder de indruk.
Lijkt me heel gaaf om een soort gedesillusioneerde, manipulatieve filmactrice die door de tijd is ingehaald geloofwaardig neer te zetten.

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom?
Anniek Bakker is dit seizoen nieuw bij Unidos en het lijkt me leuk om wat meer over haar te weten te komen.