Fleur Witteman

FleurDe voorstellingen van Hairspray komen steeds dichterbij, dus is het hoog tijd om weer eens iemand in het licht te zetten. Wij stellen Fleur Witteman aan u voor.

Wie is Fleur?
Ik ben Fleur Witteman, 32 jaar en na een aantal verhuizingen in de afgelopen jaren woon ik nu in Velserbroek samen met mijn man en dochter van 2 jaar. Ik werk met heel veel plezier als docent op het Tender College in IJmuiden.  Daarnaast heb ik het altijd druk. Uitjes met vrienden of collega’s, etentjes, spelletjesavonden of naar het theater gaan, zijn dingen die ik het liefst doe.

Wat wilde je als kind later worden?
Als klein meisje wilde ik al  juf worden, op de basisschool mocht ik de juf van groep 3 altijd helpen met het nakijken van schriftjes en dictees op het bord schrijven. Toen ik wat ouder werd, wilde ik dolgraag Linda de Mol worden en Love Letters op tv presenteren. Uiteindelijk ontdekte ik  tijdens mijn opleiding dat mijn hart ligt bij het lesgeven aan leerlingen met leer-en/of gedragsproblemen.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Het liefst zou ik wel een dag willen ruilen met mijn man, ik ben zo benieuwd hoe het is om met zo’n leuke vrouw getrouwd te zijn! Daarnaast zou ik wel een dag willen ruilen met Chantal Janzen, dat zou mijn man op zijn beurt dan weer leuk vinden. Zij ziet er goed uit, kan zingen, presenteren, improviseren en heeft een fantastisch gevoel voor humor.

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
Mijn nagels moeten er altijd verzorgd uit zien. Ik lak elke week – het liefst op zondag – mijn nagels. Daarnaast hang ik elke avond mijn kleding voor de volgende dag klaar. Als ik dat niet doe schiet ik ’s morgens in de stress. Oh ja, de ergste guilty pleasure: real life soaps kijken.

Wat staat er boven aan je bucketlist?
Ik ben niet zo avontuurlijk, tenzij op vakantie gaan met een grote  koffer en beautycase daar ook onder valt. Een reis naar New York is iets wat ik nog heel graag wil doen.  Daarnaast zou ik het lef willen hebben om een keer auditie te doen. Ondanks mijn grote mond is dat echt iets wat ik niet durf.

Wat is je favoriete musical?
Rent! Ik kende de muziek al heel lang, maar ik heb de musical voor het eerst gezien in het M-lab. Vervolgens heb ik de musical eind 2016 twee keer bezocht in het DeLaMar in Amsterdam. Rock /pop / opera musicals zoals Rent zijn sowieso mijn favoriet. In de auto luister ik standaard de muziek van Bare, Soldaat van Oranje, Aida of Carrie.

Welke rol zou je ooit nog een keer willen spelen?
Ik heb nooit de ambitie gehad om een rol te spelen, voornamelijk omdat ik dat niet durf. Eigenlijk ben ik ook beter in improviseren. Wanneer ik onvoorbereid iets moet doen, ben ik helemaal in mijn element. Met Unidos zou ik graag Rent willen spelen, omdat ik die muziek gewoon helemaal te gek vind.

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom?
Allereerst wil ik Bart Bijker ontzettend bedanken. Waarom? Bart vond dat hij dit verdiende, dus dan ben ik de beroerdste niet. Het volgende lid dat een stukje mag schrijven is Rob Seppenwoolde. Rob heeft na het afronden van zijn studie voldoende tijd om zichzelf voor te stellen. In de afgelopen maanden heb ik Rob al aardig goed leren kennen en ik wil die last niet meer alleen dragen.