Jeroen de Brouwer

jeroenEen nieuw seizoen en de spotlight wordt weer aangezet. Met de rubriek In the spotlight stelt iedere keer een lid zichzelf voor. Deze keer is dat de nieuwe webmaster Jeroen de Brouwer.
Wie ben je en wat doe je nou zo heel de dag in het dagelijks leven?
Hallo! Ik ben Jeroen, ik woon in Haarlem en in het dagelijks leven ben ik veel te vinden in de Sauna van Egmond waar ik werk als kok en horecamedewerker. Leuke collega’s en een ontspannen sfeer maken het een zeer fijne werkplek waar ik met plezier kom. In mijn vrije tijd kom je me vast en zeker tegen in de bioscoop en als het even kan ga zo ik zo vaak mogelijk op vakantie. Van actieve wandelvakanties tot luieren aan het strand, ik kan er van genieten!

Wat wilde je vroeger heel graag worden en is daar wat van terecht gekomen?
Toen ik een klein jongetje was wilde ik altijd dierenarts worden, daarna musicalster en daarna ‘gewoon’ gelukkig. Dierenarts is het niet geworden, omdat ik als ik meer dan een komkommer moet snijden, me niet echt lekker ga voelen. Musical is nog steeds een grote passie, maar ik houd het graag als hobby in plaats van er mijn brood mee te verdienen. Gelukkig worden is niet meer dan vanzelf gegaan door gewoon te doen wat ik leuk vind.

Wat is het mooiste musicalnummer en waarom juist dit nummer?
Eén nummer? Ik houd helemaal niet van kiezen. Als ik ga voor het nummer dat het meest in me oproept, is het “Zwarte Schaduw” uit de musical Elisabeth. Dan denk ik aan de repetitie die ik mocht bijwonen zo’n 12 jaar geleden in het Circustheater in Scheveningen. Maar verder gaat er zeker geen dag voorbij dat ik de onderburen niet laat meegenieten met de rock van Bare of Rent.

Als je een beroep mocht kiezen voor één dag, wat zou dat zijn?
Ik zou graag voor een dagje nog eens op de planken van een groot theater staan tussen de toppers van de musicalwereld. Ik heb dit een keer mogen meemaken en er is niets zo intens spannend als dat. Zou ik er dan voor een dagje ook een kilo zang- en wat danstalent bij mogen krijgen?

Welk stuk zou je ooit met Unidos willen spelen en welke rol zou je dan willen hebben?
Ja, daar ga ik weer: Elisabeth natuurlijk! En ik wil De Dood zijn. De musical zelf is best zwaar, maar de nummers zijn zonder twijfel geschikt voor de talenten van Unidos. Ik zou al genoegen nemen met een rol in het ensemble, hoor. Maar De Dood zou dan echt gaaf zijn!

Wat is je geheime guilty pleasure of andere opmerkelijke eigenschap die bijna niemand van je kent?
Ik zou het niet weten, niets dat anderen niet van me weten. Ik lach veel, eet en slaap graag. Soms wat onregelmatig. Zo ben ik en dat bevalt me wel. Ik maak me nooit druk, soms tot ergernis van anderen. Alles komt goed, zolang je ‘goed’ maar breed genoeg neemt. Echt hoor.

Wie is de volgende die deze vragen mag beantwoorden?
Laten we voor de verandering niet een nieuw kuikentje uit de groep plukken, maar iemand die Unidos al even heeft mogen ervaren. Ik zet de spotlight graag op Rachel. Ze heeft nu een jaar meegedraaid en moet het dit jaar stellen zonder haar dansbuddy. Wat doet ze nog meer naast Unidos?