Jordy Janssen

Jordy JanssenDit jaar zit er één jongen tussen onze nieuwe aanwinsten. Wij schijnen even een prachtig lichtje op ons blije ei Jordy Janssen! Take it away Jordy. 

Wie is Jordy?
Hoi! Ik ben Jordy en ik ben 25 jaar. Ik ben geboren in Den Helder, maar woon al een groot deel van mijn leven in Velsen. Ik heb 2 broers en een heleboel huisdieren (ik ben gek op katten). Dit is mijn eerste productie bij Unidos en heb zelf nog met vrij weinig musicalproducties mee gedaan. Dat komt doordat ik voorheen vooral optrad met bands en als singer-songwriter. In mijn vrije tijd houd ik van bordspellen spelen, gamen, boeken lezen en natuurlijk muziek maken!

Wat wilde je als kind later worden?
Als kind wilde ik later twee dingen worden: meester of kok. Dit kwam omdat ik heel erg van lekker eten hield en omdat ik graag andere kinderen hielp als ze iets niet snapte. Tegenwoordig liggen mij ambities bij mijn muziekcarrière en als leidinggevende bij het bordspellencafé.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Hier heb ik best lang over na moeten denken, maar ik ben wel prima met gewoon mezelf zijn.

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
Af en toe vind ik het heel lekker om met foute Nederlandse nummers mee te blèren. Dit doen ik dan vooral na sluit op mijn week. Anders word ik heel snel het huis uitgetrapt door mijn huisgenoten. Ik ben wel altijd aan het zingen. Op werk, in de trein, wachtend op de trein, tijdens sporten, ‘s nachts om 2 uur als ik thuiskom en zelfs in mijn slaap.

Wat staat er boven aan je bucketlist?
Zelf zou ik graag een keer naar Japan willen reizen. Ik ben super fan van de Japanse cultuur en wil dit graag een keer in het echt beleven. Tevens zou ik vaker willen wildkamperen. Dit heb ik twee jaar geleden gedaan en dat was super vet om te doen.

Wat is je favoriete musical?
Mijn favoriete musical is Dear Evan Hansen. Ik vind het verhaal heel aangrijpend en de muziek ontzettend mooi. Daarnaast vind ik de nummers erg leuk om te zingen! Ook vind ik West Side Story een super leuke musical!

Welke rol zou je ooit nog een keer willen spelen?
Ik zou graag een keer Evan Hansen willen spelen of Marius uit Les Miserables. Eigenlijk ben ik niet zo moeilijk, zolang ik maar op het podium mag staan!

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom?
Van mij mag Wouter Janssen als volgende de vragen beantwoorden, want iemand met zo’n mooie achternaam heeft vast wat te vertellen.