Katie Daniels

Met noKatie Danielsg zes weken op de teller komt de voorstelling steeds dichterbij. Graag stellen wij één van onze nieuwe aanwinsten aan jullie voor. Wij presenteren u Katie Daniels.

Wie is Katie?
Hoi allemaal! Ik ben Katie Daniels, 21 jaar en woon in Haarlem. Sinds september studeer ik Antropologie aan de VU (dit is een tak van wetenschap die de mens in al zijn aspecten bestudeert en dan vooral op het gebied van cultuur). Zo, dan hoeven jullie dat niet meer te googelen. Verder ben ik een stresskip en perfectionist wat soms lastig te combineren is, maar ik kan hier steeds beter mee omgaan. Mijn vrije tijd vul ik graag in met sport. Zo heb ruim vijftien jaar gedanst, gehockeyd en gezwommen, maar nu houd ik me vooral bezig met bootcamp, hardlopen en natuurlijk met Unidos, een mooie nieuwe uitdaging!

Wat wilde je als kind later worden?
Grappig is dat het me vroeger super leuk leek om musicalster te worden. Ik danste in mijn prinsessenjurkje al op ‘mijn pakkie an’, ongelofelijk hè! Blijkbaar was deze ambitie toch niet zo groot, want ik ben twee jaar geleden aan de Universitaire Pabo begonnen. Juf worden was nooit mijn grote droom, maar de veelzijdigheid van deze studie sprak me erg aan. Helaas moet je wel veel voor de klas staan als je pabo doet en dit bleek niet mijn roeping te zijn. Toch geef ik als bijbaantje huiswerkbegeleiding en bijles op het Mendelcollege, dus het onderwijs heeft me niet helemaal losgelaten.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Hmm ik zou wel weer eens lekker kind willen zijn. Onbezonnen en zonder zorgen spelen in de zandbak. Wie wil dat nou niet nog een keer meemaken?

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
Tijdens tentamenweken vind ik het heerlijk om mijn kamer eens goed op te ruimen, de badkamer schoon te maken, af te wassen en te koken, terwijl ik hier anders een hekel aan heb.

Wat staat er boven aan je bucketlist?
Volgend schooljaar zou ik heel graag weer Spaanse lessen willen volgen. Ik ben afgelopen voorjaar zes weken in Spanje geweest en het frustreert me dat alles weer weggezakt is. Op plek twee van de bucketlist staat dan: een wereldreis maken door Zuid-Amerika samen met Jeroen en dan echt super goed worden in Spaans.

Wat is je favoriete musical?
Elisabeth en Aida zijn de favoriete musicals van mijn moeder, dus daar ben ik een beetje mee opgegroeid. Verder ben ik stiekem niet zo bekend in musicalland, dus blijven deze twee musicals een beetje eenzaam in het lijstje staan. Gelukkig kan ik er steeds meer aan toevoegen (met enige invloed van Jeroen en mijn cjp-pas). De muziek van Rent vind ik bijvoorbeeld echt geweldig!

Welke rol zou je ooit nog een keer willen spelen?
Elphaba uit Wicked. De musical heb ik nooit gezien, maar ze ziet er gewoon zo leuk groen uit.

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom?
Carlo. De foto’s, waarbij hij vermomd als Chewbacca uit Star Wars rondwandelt, hebben me wel nieuwsgierig gemaakt naar zijn dagelijks leven.