Lisanne Wensink-Kops

LisanneNa een korte zomerstop beginnen wij weer met de repetities van Aïda en daar hoort natuurlijk een nieuwe In the spotlight bij! Deze keer stellen wij Lisanne Wensink-Kops aan jullie voor. Zij mag dit jaar de prachtige rol van Aïda op zich nemen.

Wie is  Lisanne?
Sinds 7 augustus 2013 ben ik de trotse moeder van een prachtige zoon, Senne. Hoewel zijn geboorte mij moeder heeft gemaakt en dat nu mijn mooiste rol is, ben ik daarnaast ook nog ‘gewoon’ Lisanne. Ik ben 27 jaar, woon in IJmuiden, werk als groepsleerkracht op een klein dorpsschooltje in de Haarlemmerliede en ben een echt familiemens. Ik kan enorm genieten van de kleine dingen, een kopje koffie in het zonnetje, een hapje en een drankje met vrienden en familie of een mooie fietstocht. Eigenlijk ben ik gewoon een heel gelukkig mens!

Wat wilde je als kind later worden?
Dolfijnentrainster. Hier ben ik vanaf gestapt toen ik erachter kwam dat je (dode) vissen naar de dolfijnen toe moest gooien. Ik ben als de dood voor vissen (behalve als ze gefileerd op mijn bord liggen) dus dat leek me niet zo’n goede combinatie. De bereden politie leek me ook wel wat, maar ik kan niet zo goed paardrijden dus dat viel ook af. En toen kwam ik op het idee dat ik juf wilde worden. En zo geschiedde, ik ben in 2010 afgestudeerd aan de Pabo en sta nog steeds met heel veel plezier voor de klas!

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Doutzen Kroes. Het lijkt me geweldig om één dag met zo’n lijf te mogen pronken. Het voordeel is dan ook, omdat het maar voor één dag is, ik me niet hoef af te beulen in de sportschool om dat lijf te behouden. Dat mag ze na die dag zelf weer doen.

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
Ik ‘verpest’ liedjes altijd door er gekke teksten op te verzinnen en die dan super vals mee te zingen. Irritant voor mijn omgeving want ik doe het vaak onbewust, echt waar!

Wat staat er boven aan je bucketlist?
Een rondreis met de camper door Canada maken lijkt me geweldig!

Wat is je favoriete musical?
Mamma Mia! Ik heb de show drie keer gezien en kwam er keer op keer met een vrolijk gevoel uit. Les Miserables blijft ook bijzonder, het is de eerste musical waarin ik mocht meespelen en zodra ik het intro -sorry…de ouverture- hoor, krijg ik kippenvel.

Welke rol zou je ooit nog een keer willen spelen?
Ik mag dit jaar Aïda spelen in de gelijknamige musical en dat vind een enorme uitdaging. Aïda is de eerste professionele musical die ik gezien heb en daardoor ben ik wel ‘op musical’ gegaan. Een rol die ik nog zou willen spelen, laat ik maar bij Mamma Mia! blijven, is één van de vriendinnen van de hoofdrolspeelster Donna. Ik vind ze heel grappig en dat lijkt me ook een heel grote uitdaging om te spelen!

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom?
Marjolijn Malta. Ik heb ooit in het midden van haar solo, een zwart doek voor haar neus laten zakken. Ik ben het dus aan haar verplicht om haar dit keer in ‘the spotlight’ te zetten. Al vraag ik me af of ze me dat wel in dank afneemt…