Mathijs Kuijper

Een nieuwe rubriek: In the spotlight. Elke drie weken stellen wij u een lid aan u voor. Deze keer is dat een nieuw lid: Mathijs Kuijper.

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Mathijs Kuijper (23 jaar) en ik woon in Heerhugowaard. In het dagelijks leven werk ik bij Renault in Alkmaar als Service-Adviseur.

Wat wilde je vroeger heel graag worden? Is er wat van terecht gekomen en zo nee, waarom niet?
Vroeger wilde ik leraar worden in het basisonderwijs. Daar heb ik nu ook mijn diploma’s wel voor. Maar ik begon me op gegeven moment een beetje te ergeren aan kinderen. Dus ja, voor de klas staan bleek toen even geen goede optie en per toeval kwam ik bij Renault terecht. Het is natuurlijk iets totaal anders, maar tot nu toe heb ik het daar erg naar mijn zin.

Wat is je mooiste musicalnummer en waarom juist dit nummer?
Het nummer wat mij al jaren aanspreekt is het nummer “Eine kaiserin muß glänzen” uit de musical Elisabeth. (De Duitse versie vind ik beter dan de Nederlandse) Ik vind dit nummer wel apart omdat het een soort “ruzie-gesprek” is op muziek. En ik hou gewoon erg van die muziekstijl die ze daarvoor gebruiken.

Als je een beroep mocht kiezen voor één dag, welke zou dat dan zijn en waarom?
Het lijkt me wel wat om 1 dag musicalproducent te zijn. En om dan allerlei mooie shows die in het buitenland spelen naar Nederland toe te halen.

Welk stuk zou je ooit met Unidos willen spelen en welke rol zou je dan willen spelen?
Als ik echt zou mogen kiezen… dan zou ik “Dans der Vampieren” willen doen. En dan lijkt het mij enorm gaaf om Graaf van Krolock te spelen.

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom kies jij deze persoon?
Dan kies ik voor mijn naamgenoot: Mattijs Kuijper. We hebben dezelfde naam, doen beide theater, en zijn in dezelfde maand jarig. Ik ben wel benieuwd of er aan de hand van deze vragenlijst nog meer dingen overeen komen.