Mattijs Kuiper

mattijs kuiperEen nieuwe rubriek: In the spotlight. Elke drie weken stellen wij u een lid aan u voor. Deze keer is dat Mattijs Kuiper….

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Mijn naam is (ook) Mattijs Kuiper, ik ben 34 jaar, woon in IJmuiden en speel dus ook al een aantal jaren musical. Ik ben begonnen bij De Jonge Stem, als 11 jarig jongetje met krullen. Na tien jaar spelen en met heel wat haar minder heb ik voor tien jaar afscheid genomen van het toneel, om vier jaar geleden bij Unidos weer de bühne op te klimmen. In het dagelijks leven ben ik docent basisonderwijs. Ik geef les aan 26 schatten van leerlingen in groep 8. Ik heb in tegenstelling tot andere Matthijs, het commerciële leven ingeruild voor een baan in het onderwijs, waar ik mij tot op heden nog elke dag erg vermaak. Graag fluitend naar school en ook heel hard fluitend weer naar huis.

Wat wilde je vroeger heel graag worden? Is er wat van terecht gekomen en zo nee, waarom niet?
Vroeger wilde ik heel, en dan bedoel ik ook, heeeel graag skileraar worden. Skiën was, en is nog steeds, mijn passie. Heerlijk de pistes af de hele dag… Die droom is vijftien jaar geleden uitgekomen, toen ik door mijn gymleerkracht van mijn havo gevraagd werd om mee te gaan op wintersport om skiles te geven aan drie havoleerlingen. Nog steeds ga ik elke voorjaarsvakantie mee om les te geven. Een ultieme kick (helaas maar voor één week in het jaar).

Wat is je mooiste musicalnummer en waarom juist
dit nummer?
Bui Doi uit Miss Saigon. zonder twijfel (alhoewel Last Night of the World ook een goede kanshebber was). De Engelse versie uiteraard (die vind ik vaak mooier dan de Nederlandse). Ik hoorde dit nummer voor het eerst in 1994 op een cd die ik van een vriendin gekregen had. Vanaf dat moment helemaal kapot gedraaid. Hoeveel power er in dat nummer zit… kippenvel!

Als je een beroep mocht kiezen voor één dag, welke zou dat dan zijn en waarom?
Straaljagerpiloot. Wie wil dat niet? In twee woorden… TE GEK! Heerlijk om met die snelheden en g-krachten door de lucht te vliegen. Ik zie mezelf al in slowmotion lopen op zo’n vliegdekschip, met mijn arm om mijn helm gevouwen met als bijnaam The Fleschmaster.

Welk stuk zou je ooit met Unidos willen spelen en welke rol zou je dan willen spelen?
Ik zou heeeel, heeel graag het vervolg op the Phantom willen spelen: Love Never Dies. Voor wie het niet kent: tien jaar na het verdwijnen van de Phantom duikt hij op op Coney Island, een eiland bij New York wat begin 20e eeuw hét entertainmentparadijs van Amerika was. Hij bouwt een theater en laat de inmiddels getrouwde Christine over komen uit Frankrijk, samen met haar man, Raoul en hun zoon Gustave. Door het verhaal heen komen de Phantom, Christine en Raoul er achter dat het leven wat ze leiden niet helemaal is zoals ze dachten dat het zou moeten zijn. Prachtige muziek, decor, kleding.
Check dit filmpje en dit filmpje.

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom kies jij deze persoon?
Ik heb mezelf voorgenomen iemand te kiezen die nieuw is gekomen bij de club dit jaar, gewoon om meer over deze persoon te weten te komen. Nikki Akerboom lijkt mij dan ook de juiste persoon als volgend slachtoffer. Al is het alleen maar om te weten te komen wat ze vroeger wilde worden (juf op de basisschool en wat daar van terechtgekomen is… 😉 ).