Nikki Akerboom

Nikki Akerboom

Deze keer in In the spotlight: Nikki Akerboom!

Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?
Ik ben Nikki Akerboom, 20 jaar en woonachtig in Haarlem. Als 12-jarige begon ik bij musicalvereniging Eigenwijs en sinds dit seizoen ben ik overgestapt naar Unidos. De Jantjes wordt dus mijn eerste productie hier. In het dagelijks leven ben ik student en heb ik twee bijbaantjes. Ik studeer voor leerkracht in het basisonderwijs. Dit bevalt me al jaren erg goed 😉 .

Wat wilde je vroeger heel graag worden? Is er wat van terecht gekomen en zo nee, waarom niet?
Vroeger, tja, dat is voor mij nog niet zo lang geleden. Maar als ik denk aan wat ik als klein meisje heel graag wilde worden, waren dat twee opties. Of ik wilde bij Kinderen voor Kinderen zingen, óf op de kermis werken. Waarom die kermis, zou ik echt niet meer weten, maar het leek me heel erg gaaf! Kinderen voor Kinderen, dat was omdat zingen van kinds af aan al mijn passie was en ik dit heel graag aan anderen wilde laten zien.

Wat is je mooiste musicalnummer en waarom juist dit nummer?
Dat is het nummer Arm Land uit de musical The Lion King. Ik vind het nummer meeslepend en de Afrikaanse stukken samenzang zijn prachtig. Dit is trouwens een van de weinige musicals die ik niet in het theater heb gezien en daar baal ik erg van. De cd had ik al snel in mijn bezit, maar het ticket voor de musical is helaas nooit in mijn handen beland. Het nummer is heerlijk om vanuit je huiskamer mee te blèren en je huisgenoten en hartverzakking te geven.

Als je een beroep mocht kiezen voor één dag, welke zou dat dan zijn en waarom?
Ben ik weer erg clichématig als ik zou zeggen, dat het een dagje in het theater zou zijn? Betrokken zijn bij een grote musical als Les Miserables bijvoorbeeld. Fantastisch toch? En dan hoeft het niet eens speciaal in de spotlight te zijn hoor, maar bijvoorbeeld als iemand achter de schermen. De betrokkenheid alleen al lijkt me heel gaaf om eens een dagje mee te maken.

Welk stuk zou je ooit met Unidos willen spelen en welke rol zou je dan willen spelen?
Tarzan, zonder twijfel! Waarom? De Disney film is van kinds af aan al mijn lievelingsfilm en toen ik de musical zag, heb ik bij het tweede nummer al gehuild (dat kan ook aan mijn over-emotionele gestel liggen). Nee, deze musical doet iets met me. Iets heel moois en daarom zou ik deze musical zelf ook graag een keer spelen. De rol die ik dan zou willen spelen zou Tuck zijn, het maatje van Tarzan. De rol van Tuck heeft hele leuke scènes en nummers om te zingen. Zo krijgen alle Unidossers ook eens de kans om hun dierlijke aard te laten zien, wat wil je nog meer? 😉

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom kies jij deze persoon?
Ik geef de beurt door aan Irene Bax. Wij treffen elkaar elke dinsdagmiddag op school, als zij haar kinderen ophaalt voor de BSO en ik mijn oppas kinderen ophaal. Toch weet ik nog maar weinig van haar en haar musicalinteresses. Daarom lijkt het me erg leuk om iets van haar te lezen.