Rob Seppenwoolde

Morgenavond speelt Unidos de première van Hairspray. Ook dit jaar mochten we een aantal nieuwe leden verwelkomen. In deze ‘In the spotlight’ schijnen alle lichten op onze Rob Seppenwoolde. Rob foto

Wie is rob?
Hoi Hallo! En welkom bij het eerste boekwerk van de ‘In the spotlight’. Even een dikke shoutout, respect en een high five naar de mensen die het wel kort en bondig hielden, want altijd als ik een verhaal vertel is de rode draad halverwege nergens meer te bekken, als die er uberhaupt ooit was geweest.

Ik ben dus Rob, 20 jaar een daarmee volgens mij momenteel het jongste lid van Unidos. Ik woon met Santpoort-Noord met mijn ouders een twee broertjes. In het dagelijks leven studee… ha ha, nee grapje, werk ik full time bij pizzabar Nolita te Haarlem  in de bediening waar ik het super naar mijn zin heb. Dit is mijn eerste jaar bij Unidos. Voor Unidos zat ik vanaf mijn veertiende bij musicalvereniging De Jonge Stem, waar ik zes jaar lang aan de producties mee hebt mogen doen. Tot zover kot en bondig: here we go!

Wat wilde je als kind later worden?
Als kind?! Tussen al die oude unidosleden voel ik me nog steeds kind, dus misschien moeten we de vraag aanpassen naar: wat wil je later worden?

  • Dolfijnentemmer: hoeveel ik laatst te horen kreeg dat het ‘dolfijnentrainer’ heet en dat temmers niet bestaan. Maar goed, als vierjarige was ik er heilig van overtuigd dat ik de aangewezen persoon was om deze dieren te temmen en daarna salto’s met ze te maken in het dolfinarium.
  • Rijk: grappig eigenlijk, want dat wil ik nog steeds! Ik vind het gezegd ‘geld maakt niet gelukkig’ maar onzin. Er zijn heel veel dingen die ik wil doen en daar heb je wel een aardig zakcentje voor nodig. Studeren bijvoorbeeld…
  • Presentator: de avonden dat ik The Voice, X-factor of Idols keek en Wendy en Martijn bezig zag, kon ik alleen maar denken “dit wil ik ook, dit kan ik toch ook wel? Hoe moeilijk kan het zijn?’’ Lekker spontaan en elke dag weer anders. Vervelend of saai werk kun je het niet noemen, zeker iets waar ik dagelijks voor mijn bed uit zou komen!
  • Toneelspeler/Musicalster: natuurlijkstaat deze ook in het rijtje. Bij wie van de leden niet? Ik vind het heerlijk om op de bühne te staan. Leuk om in een personage te kruipen en even iemand anders te zijn. Er gaat ook geen dag voorbij dat ik niet gezongen heb, hier hebben mijn ouders en broertjes het soms – lees vaak – zwaar mee.
  • Beroemd! Deze stond zeker hoog op mijn ‘’emmerlijstje’’ toen ik een jaar of 7 was. Ik ben er nog niet helemaal uit of ik het nog steeds zou willen, er zitten zoveel voor- maar ook heel erg veel nadelen aan. Dan is er ook nog het ding dat je helemaal niet zelf bepaalt of je beroemd wordt of niet, dat is toch ook helemaal ruk. Misschien bedenk ik volgende week wel dat het me toch wel handig lijkt om beroemd te zijn. Maar goed, hoe ga je dat aanpakken dan? Daar heb je een strategie voor nodig. Om mee te beginnen met wat word je beroemd? Wat ik me ook wel is afvraag is: hoe hebben al die andere dat toch gedaan? Zijn die echt allemaal gescout? Mocht dat nou het geval zijn, dan houd ik mezelf maar gewoon voor dat de scouts mijn pad nog niet hebben gekruist en dat mijn tijd nog wel komt. Zo houd ik mijn gevoel voor eigenwaarde nog een beetje op niveau. En daar gingen we, weg rode draad…  en we zijn weer terug in 3..2..1…

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Ik zou wel een dag willen ruilen met een internationale artiest, neem Shawn Mendes. Het lijkt me allereerst alleen al te gek om zo te kunnen zingen! Ik ben daarnaast razend benieuwd hoe bijvoorbeeld zo’n hectische dag voorafgaand aan een concert eruitziet en hoe het is om een heel team te hebben dat samen met jou werkt aan die tour. Of hoe zo’n dag gaat als hij van een radio-optreden door moet naar een talkshow en daarna weer een andere meeting gepland heeft. Het lijkt mij fantastisch! Ik vind het zelf namelijk heerlijk om mijn dag zo vol mogelijk te plannen. Van het een door in het ander. Zo’n lifestyle als dat van hem, of althans wat ik me erbij voorstel, lijkt me wel wat.

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
Zingen op de scooter en dan niet het zachte half-in-jezelf-neuriënde gejank, maar gewoon strot open, volume op maximaal. Altijd als ik op de scooter stap, gaan mijn oortjes in en de playlist ‘’new favorites’’ gaat aan. Ik vind het heerlijk om dan voluit mee te zingen met de nummers. Al helemaal als ik ’s avonds uit mijn werk kom, dan slaapt de hele wereld toch dus dan durf ik net even dat extraatje te geven. Ik kan daarom ook soms zo hard om mezelf lachen. Ik denk namelijk altijd dat mensen me toch niet horen, omdat mijn scooter zelf al zo’n herrie maakt, en dat die herrie mijn serenade wel overstemd. Toch kijken mensen op de fiets of voetgangers vaak om als ik aan kom rijden, dan stop ik direct met zingen en doe alsof er niks aan de hand is, als ik ze dan heb ingehaald en voor mijn gevoel buiten gehoorbereik, is dat een woord?, ben ga ik weer verder! Wat ik dus echt helemaal zuur vind is als dan net dat ene chille stukje van het nummer komt en dat je dan net iemand moet inhalen of erger nog; bij een rood stoplicht staat.

Wat staat er boven aan je bucketlist?
Mijn kamer opruimen. Dat moet echt weer hoognodig gebeuren! Studeren staat op nummer twee. Het wordt nu echt wel de hoogste tijd om daarmee te gaan beginnen. Naast dat het volgens mijn moeder handig is om een papiertje te hebben, lijkt het me eigenlijk ook wel leuk. Ik vind het alleen nog zo lastig wat het moet gaan worden? Ambitie heb ik zeker maar de sectorkeuze blijf ik lastig vinden. Ik zou graag iets willen doen waardoor ik later een leuk salaris verdien. Beetje het idee van kleding kopen zonder naar de prijs te kijken, lijkt me helemaal top. Dus mocht je studietips voor me hebben waarmee ik later een mogelijke economisch gerichte, met een knipoog naar de theaterwereldachtige, creatieve gevarieerde baan met een jaarsalaris met een leuk aantal nullen voor – en dus niet na – de komma kan krijgen, laat het me weten!

Wat is je favoriete musical?
Een favoriete musical heb ik eigenlijk niet. Tot nu toe vind ik alle musicals die ik op professioneel niveau heb gezien stuk voor stuk ontzettend gaaf. Juist omdat ze allemaal telkens weer anders zijn. Ik heb Les Miserables gezien op Broadway en heb daar echt me ogen uitgekeken, mooie muziek en een pakkend verhaal. Ook heb ik The Lion King bezocht in New York – totaal iets anders – maar ook weer zo vet!

Welke rol zou je ooit nog een keer willen spelen?
Dat zou ik oprecht echt niet weten. Het liefst speel ik een rol met een goede dosis humor! Heerlijk als je de goede timing weet te vinden en het publiek aan het lachen kunt krijgen. Dat zijn de rollen die mij het beste liggen, toch lijkt het me ook leuk om een keer de ‘’male leading part’’ zoals Fiyero uit Wicked te spelen.

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom?
Ik heb hier echt even over na moeten denken. Eerst wilde ik voor Christa gaan, maar toen bedacht ik mij dat als jullie lezers naar de voorstelling van Hairspray komen kijken, je haar leert kennen in real life! Alleen gaat ze dan schuil onder de naam Amber von Tussle. Grapje Chris, #love. Ik geef graag de beurt aan Patrick Koelman die dit jaar de rol van Edna Turnblad gaat vertolken! Het leek mij wel leuk voor de kijkers uit de zaal om te zien wat voor man er onder de glitterjurken, de vele lagen make-up en de immense pruiken schuil gaat. Dus Pat bij deze je kans om de lezers ervan te overtuigen dat je er alleen voor de show zo uitziet!