Samantha van der Veen

Deze keer in In the spotlight stellen wij één van onze gloednieuwe leden aan u voor. Wij presenteren u Samantha van der Veen.

Wie is Samantha?
Samantha is iemand die heel sociaal is. Wanneer ze ergens nieuw is, kijkt ze even de kat uit de boom, maar als je haar kent is ze zo gek als een deur. Ze houdt erg graag van reizen en kan niet lang stil blijven zitten. Ze vindt het super leuk om te dansen, zingen en acteren en dat kan ze super goed kwijt op de musicalverenigingen Unidos en De Jonge Stem

Wat wilde je als kind later worden?
Ik wilde vroeger veel worden: juf, musicalster, danser, prinses, animator en moeder.
Van het kopje juf ben ik afgestapt, maar ben nu babyleidster, dus toch een soort van juf. Musical heb ik ook opgepakt, helaas niet als beroemde ster, maar als amateur is ook hartstikke leuk. Dansen deed ik al van kleins af aan, ook alleen amateur, ik ben er nooit echt verder mee gegaan. Ik werk nu drie jaar als animatieleider op vakantieparken in Nederland. Dat doe ik in sommige vakanties, maar vorig jaar ben ik ook zeven maanden naar het buitenland geweest om daar een animatieteam te runnen in een all-inclusivehotel. Moeder ben ik nog niet, ik heb ook geen vriend, maar hopelijk komt dat ooit op een dag. En prinses zijn is de droom van ieder meisje.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Met Koning Willem Alexander. Weet ik eindelijk hoe het is om een man te zijn, lintjes door te knippen, in een koets te zitten, in een pak te lopen, drie kinderen te hebben, mensen te hebben die voor me werken en om me aan de etiquette te houden.

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
Wanneer ik een zebrapad oversteek, dan loop ik vaak alleen op de witte strepen.

Wat staat er boven aan je bucketlist?
Ik zou heel graag een wereldreis maken.

Wat is je favoriete musical?
Ik heb er wel echt een aantal die ik super leuk vind! Ik houd vooral van de dansmusical Fame maar Les miserables is ook echt geweldig.

Welke rol zou je ooit nog een keer willen spelen?
Mimi uit Rent. Het levensverhaal van Mimi spreekt mij enorm aan. Haar manier van leven, dat je met zo’n ziekte toch nog zoveel uit het leven kunt halen. En natuurlijk vind ik haar nummer “Let’s go out” fantastisch.

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom?
Roland. Ik ken hem van de Jonge stem en vind het wel leuk voor hem als hij nu de kans krijgt om zichzelf voor te stellen.