Shanna Krijnen

Nog een paar nachtjes slapen en dan gaat Musicalvereniging Unidos met de voeten van de vloer tijdens de swingende musical Footloose. Dit keer schijnen wij een mooi lichtje op onze eigen ‘Ariel’ Shanna Krijnen. 

Wie is Shanna?
Ik ben Shanna, 28 jaar. Ik ben geboren in Amsterdam, heb bijna heel mijn leven in IJmuiden gewoond, maar sinds kort woon ik in Heemskerk. In het dagelijks leven ben ik Projectmanager bij Kantar TNS, een groot onderzoeksbureau. Hier houd ik mij bezig met het in goede banen leiden van twee grote technische, continue Customer Experience onderzoeken. Verder dans ik jazz- en klassiek ballet en ben ik natuurlijk lid van Musicalvereniging Unidos. Dit is tevens mijn tweede seizoen in het bestuur als secretaris en mag ik dit jaar mijn eerste hoofdrol spelen in Footloose: Ariel.

Wat wilde je als kind later worden?
Ik wilde altijd schrijfster worden. Ik had hele verhalen in mijn hoofd, maar als ik die op papier wilde zetten, kwam ik eigenlijk nooit verder dan een paar zinnen. Daarna wilde ik graag juf worden. Ik heb dan ook mijn diploma als Onderwijsassistent behaald, maar overstappen naar de Pabo was het toch niet helemaal voor mij. In plaats daarvan ben ik een HBO-opleiding gaan doen in het Toerisme, daarna een premaster en WO-master in Communicatiewetenschap. Wat ik nu doe vind ik fantastisch, maar wat ik later wil worden weet ik nog steeds niet.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Dit klinkt echt stom, maar ik zou wel een dag willen ruilen met Lexie, het hondje van mijn ouders. Zij kan je zo doordringend aankijken af en toe. Ik zou wel eens willen weten wat er in haar koppie omgaat. Daarnaast hoef je helemaal niks. Ook wel eens lekker.

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
Ik heb een fascinatie voor bakjes en mandjes. Dit loopt een beetje uiteen van tupperware bakjes tot mandjes om kasten, keukenkastjes, make-up etc. in te delen. Onlangs is er op Netflix een serie verschenen met Marie Kondo – puur genieten.

Wat staat er boven aan je bucketlist?
Net als Sofie, reizen. Helemaal bovenaan staat wel New York, dat is er nog steeds niet van gekomen.

Wat is je favoriete musical?
Ik heb niet echt een favoriete musical. Mijn smaak loopt ook nogal uiteen. Aan de ene kant kan ik ontzettend genieten van enorme producties met prachtige kostuums en grote dansscènes. Aan de andere kant houd ik ook van kleine producties waardoor ik me dan echt kan laten meeslepen door de muziek, ik vind bijvoorbeeld The Last Five Years en Next to Normal ontzettend mooi.

Welke rol zou je ooit nog een keer willen spelen?
Ik heb niet echt een bepaalde rol dat ik graag zou willen spelen. Bij Unidos geniet ik ook ontzettend van het hele proces eromheen, ook als ik in het ensemble zit. Als ik ergens in de productie iets mag dansen, ben ik daar sowieso al heel blij mee.

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom?
Ik geef de beurt aan Esther Holtz! Ze speelt dit jaar een van de vriendinnen van Ariel, we zitten samen in het bestuur, maar ze kan ook onwijs lekker zingen en dansen.