Sofie van der Marel

Met nog amper twee weken op de teller voor Footloose zetten we een spotlight op een stille – en soms wat minder stille – kracht binnen Unidos, Sofie van der Marel.

Wie is Sofie?
Mijn naam is Sofie en ik ben 27 jaar oud. Ik woon – nog een paar maanden – op het leukste en meeste gezellige plein van Santpoort-Noord. Sinds een jaar werk ik bij Le Champion, een sportevenementenorganisatie. Hier mag ik o.a. de communicatie doen van verschillende wandelevenementen. Wie denkt dat wandelen suf is, heeft nog nooit een feest met wandelaars meegemaakt. Daarnaast word ik gelukkig van buiten zijn, wijn drinken, vrienden om mij heen en hele spannende series.

Wat wilde je als kind later worden?
Heel veel! Toen ik nog heel klein was had ik mijn eigen timmerhoekje in de schuur en wilde ik timmervrouw worden. Daarna kwamen beroepen kraamverzorgster, dolfijnentrainer en vooral niet te vergeten: prinses ook nog voorbij. Na de middelbare school ben ik Muziektherapie gaan studeren, maar dit bleek toch niet zo’n goede match. Uiteindelijk koos ik voor de studie Communicatie en is dat een van mijn beste keuzes geweest.

Met wie zou jij een dag willen ruilen?
Hier moest ik heel lang over nadenken. Er is niet echt iemand waarvan ik gelijk dacht ‘die moet het zijn’, maar als ik dan toch moet kiezen, zou ik wel voor één dag een dolfijn willen zijn. Gewoon omdat je dan de hele dag mag dartelen in het water.

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
Ik heb een obsessie voor de kleur geel: geel behang, gele kleding en gele meubels. Mijn andere guilty pleasure is chilisaus. Ik houd van chilisaus. Ik eet het bij mijn tosti, doe het door salades of dip er mijn patatjes in. Daarnaast poets ik gemiddeld vijf keer per dag mijn tanden. Maar verder leid ik een heel normaal leven.

Wat staat er boven aan je bucket list?
Heel veel reizen. Met een camper door Zuid-Afrika, het noorderlicht zien in Lapland en duiken op de Fiji eilanden of de Malediven. En een gele bank in mijn woonkamer. Ook die staat op mijn bucket list!

Wat is je favoriete musical?
Iets met keuzestress. 42nd Street was de eerste musical die ik zag in Carré en ik was gelijk verkocht. Maar stukken als Wicked, Love Story en The Lion King hebben ook mijn hart gestolen.

Welke rol zou je ooit een keer willen spelen?
Stiekem heb ik niet echt een rol waarvan ik zeg “als ik die ooit mag spelen”. Wel roep ik al 15 jaar dat ik wil leren tapdansen. Het lijkt mij gaaf om ooit een keer een tapnummer te doen. En of ik dan derde coulisse linksachter sta, maakt mij dan ook niet zoveel uit. Als ik maar onderdeel uit mag maken van een tapgroep!

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom?
De volgende voor de In the spotlight is Shanna! Dit jaar speelt zij de rol van Ariel. Leuk om haar beter te leren kennen vlak voor de voorstelling.