Wies Jongejan

WiesNa haar geliefde Sintdrukte stelt deze keer Wies Jongejan zich voor. Als nieuwe aanwinst van Unidos staat zij In the spotlight.

Wie ben je en wat doe je nou zo heel de dag in het dagelijks leven?
Ik ben Wies Jongejan, 34 jaar en ik woon alleen in Haarlem Noord. Ik ben zo op een dag vooral aan het werk als juf van groep 4 in Beverwijk op de Wilgeroos. Daarnaast vind ik het erg leuk om naar het theater te gaan, te gaan schaatsen, ben ik heel actief bij SiSint en doe ik ook nog dingen bij de Scouting BIM-Bakennesergroep. Verder ben ik de trotse tante van mijn nichtje Sofie en inmiddels ook baby Thijs. En 1 keer per maand begeleid ik de jongeren van onze kerk tijdens de gezellige Rocksolid-avonden.

Wat wilde je vroeger graag worden en is daar wat van terecht gekomen?
Eigenlijk wilde ik op de kleuterschool al juf worden. Toen dat op de middelbare school kinderarts werd en ik hoorde hoe lang die studie duurde, heb ik toch maar voor de Pabo gekozen. Ik denk niet dat ik de rest van mijn leven voor de klas zal staan – ik heb de opleiding tot directrice bijna afgerond – er zijn nog zoveel meer dingen die ik leuk vind om te doen.

Wat is het mooiste musicalnummer en waarom juist dit nummer?
Dat vind ik een hele lastige vraag, want dat verschilt per dag ongeveer. Ik vind Soldaat van Oranje prachtig, maar ook de ensemble stukken van Wicked of “Nooit een nacht alleen zijn” uit Aspects of Love. Ik hou er altijd erg van als er meerstemmig gezongen wordt en als er verschillende teksten door elkaar lopen. Ook geniet ik altijd erg van musicals waar kinderen in meespelen. Daarom zijn nummers als “Ik zie hem vandaag” uit Shrek en “Luchtkasteel” uit Les Mis ook favoriet.

Als je een beroep mocht kiezen voor één dag, wat zou dat zijn?
Ik zou wel 1 dag Claudia de Breij willen zijn. Zij is zo heerlijk veelzijdig. Ze kan zingen, schrijven, presenteren, acteren, heeft een heerlijke comedy timing én ziet er geweldig uit.

Welk stuk zou je ooit met Unidos willen spelen en welke rol zou je dan willen hebben?
Dat is moeilijk om te kiezen, want er zijn zoveel prachtige producties. Ciske de Rat lijkt me prachtig, dan wil ik graag de rol van tante Jans. Die rol heeft weinig dans, veel spel en mooie zang. Dansen is (nog) niet echt mijn ding. Nooit geweest trouwens. De foto’s van de balletvoorstelling waar ik aan mee deed toen ik 5 jaar was, bevestigen dat. Iedereen staat mooi in dezelfde positie, behalve Wies.

Wat is je geheime guilty pleasure of andere opmerkelijke eigenschap die bijna niemand van je kent?
Ik hou niet van toetjes met chocola? Of is dat niet wat er bedoeld wordt met deze vraag? Of dat ik als ik bloemen krijg ze niet in het water zet, maar gewoon in het folie laat verdorren of weggeef, omdat ik helemaal niet van bloemen hou? Of dat als ik verliefd ben op een mooie vrouw, dit haar vaak niet durf te zeggen?

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden?
Ik ben wel benieuwd naar Talitha omdat zij ook veel met Sint bezig is geweest en bij Musical Camp was deze zomer.