Wouter Wensink

spot_wouterDeze keer in de In the spotlight-rubriek stellen wij jullie voor aan de jongste telg van onze groep. Vorig seizoen kwam hij de groep midden in de repetitieperiode versterken en nam hij de rol van Manager Fred Wieger moeiteloos over. Wij presenteren u: Wouter Wensink.

Wie is Wouter?
Ik ben de benjamin van de groep die met veel plezier naar iedere dinsdagavond toekijkt. Ook heb ik de eer om het seizoen 2014-2015 te beginnen als enige minderjarige. Verder ben ik een sociaal persoon met veel interesses. Van sport tot muziek en van techniek tot natuur.

Wat wilde je als kind later worden?
Dat verschilde per dag. Als klein kotertje (dat is inderdaad al heel lang geleden) droomde ik er van om ooit in de Amsterdam Arena het veld te mogen betreden als Ajax-speler. Die droom viel snel in duigen door een chronische knieblessure. De ambities bleven, want ik zou wel even piloot of hartchirurg worden. En als dat echt niet kon, dan werd ik wel even directeur van een bank.

Met wie zou je wel een dag willen ruilen?
Ik zou graag een dag willen ruilen met John Mayer. Zijn grootste fan ben ik niet, maar zijn muziek kan ik enorm waarderen en ik vraag me vaak genoeg af hoe hij zijn nummers maakt. Hoe hij zijn ideeën combineert met die van anderen.

Wat is je guilty pleasure of gekke eigenschap die niemand kent?
Als ik een vage droom heb gehad, probeer ik me die zo goed mogelijk te herinneren en vervolgens op te schrijven. Ik ben niet (bij)gelovig, maar ik heb vaak gehad dat ik iets meemaakte wat me heel bekend voor kwam. Sinds een jaar of twee ben ik dat dus gaan opschrijven. Sindsdien is er niks meer gebeurd.

Wat staat er boven aan je bucket list?
Zodra ik afgestudeerd ben – wat hopelijk over een jaar of vier is – ga ik lange reis maken. Ik hoor zoveel mooie verhalen over Maleisië, Bali, de Verenigde Staten, Brazilië etc. dat ik dat heel graag zelf ook wil en zal gaan ervaren.

Wat is je favoriete musical?
Heel cliché, maar ik kan er echt niet onderuit: Soldaat van Oranje. Ik heb nog nooit zo’n imponerende voorstelling gezien. In alle opzichten. De techniek, het decor, de voertuigen en andere rekwisieten; buitengewoon fantastisch. Al blijft Les Misérables ook geweldig. Vooral de muziek van dat stuk is mooi. Maar ik denk dat ik dat niemand hoef te vertellen.

Welke rol zou je ooit nog een keer willen spelen?
Dan neig ik wederom naar de rol van Anton in Soldaat van Oranje. Waarom? Weinig dans! En natuurlijk de inhoud van de rol zelf. Zoals ik al zei, het is een fenomenaal stuk en het lijkt me fantastisch om daarin überhaupt een rol te vertegenwoordigen.

Wie mag als volgende deze vragen beantwoorden en waarom?
Ik paas de lijst door aan Daisy. Daisy is nieuw dit jaar (net als ik eigenlijk) en heeft zichzelf nog niet digitaal voor kunnen stellen. Welkom Dais!